OTP Fáy András Alapítvány tábora

2011. augusztus 22-28. között iskolánk 11 diákja vett részt az OTP Fáy András Alapítvány által szervezett ingyenes táborban Balatonfüreden.

Kis faházakban szállásoltak el minket, ami megadta az igazi tábori hangulatot. Csapatépítő jelleggel társasjáték is szerepelt a programok között, aminek meg is lett az eredménye. A társaság hamar egymásra hangolódott, visszaérkezve a táborba az estéinket közösen töltöttünk. Minden nap ellátogattunk a Balatonfüredi Yacht Clubba, ahol első alkalommal a vitorlázás elméleti alapjait tanulhattuk meg. A következő napokban már a gyakorlatban is alkalmazhattuk a megszerzett tudást, mi magunk szereltük fel a hajókat, illetve 3-3 fős csapatokban az irányítást is kipróbálhattuk. Lazításként rengeteget fürödtünk és csocsóztunk.

Meglepetésekben sem volt hiány, egyik alkalommal motorcsónakkal utaztunk, majd a nyílt vízen fürödhettünk, egy másik napon pedig egy nagyobb hajóval átszállítottak minket egy rövid tihanyi látogatásra, de a legjobban talán az éjszakai hajókázást élveztük. Ha mindez nem lett volna elég, tovább gazdagítottak minket a tihanyi kalandpark élményével és izgalmával, ahol mindenki próbára tette bátorságát. A clubból haza felé tartva a sétáló utcát jártuk, ahol a bornapok hangulatát élvezhettük. Továbbá részt vettünk két tréningen, melyeken a jövőnkhöz és pályaválasztáshoz kaptunk hasznos tanácsokat. Az utolsó napokban Fáy András emléktábláját is megkoszorúztuk, ahol rövid megemlékezést hallgattunk meg a haza mindeneséről.

Feltöltődve érkeztünk haza és azóta is naponta idézzük fel a tábor 1-1 pillanatát. Mindannyian hálásak vagyunk a lehetőségért és a számtalan élményért!

Láng Noémi
13. E osztályos tanuló

vissza...