2016.05.10. Fáys csapat országos sikere


Idén első alkalommal három tematikus témahét megrendezésére került sor az oktatási kormányzat és a civil szervezetek kezdeményezésére: a pénzügyi kultúra fejlesztése céljából a Pénz7, a digitális írástudás tematikájában a Digitális Témahét, végül a Föld napjához igazodva áprilisban a Fenntarthatósági Témahét.
Iskolánk mindhárom témahét rendezvényeihez csatlakozott.

A Fenntarthatósági Témahét keretében a tanulók a környezetvédelem, a környezeti fenntarthatóság témájában vettek részt előadásokon (pl.: az üvegházhatás következményiről, a veszélyeztetett állatfajok védelméről), alkottak iskolai projekt keretében prezentációkat, amiket társaiknak mutattak be.

A rendezvénysorozat egyik eleme volt a Fenntarthatósági Kupa, amely egy középiskolások számára meghirdetett online csapatversenyt takar, 192 csapat részvételével.
Iskolánk Csillámparizerek nevű csapata nyerte meg a vetélkedőt, dicsőséget szerezve a Fáyban folyó természettudományos oktatómunkának. A csapat tagjai: Varga Eszter, Németh Petra és Nagy Nanda. A diákokat Kádárné Rácz Andrea tanárnő készítette fel a versenyre, egyben ő volt a Fenntarthatósági Témahét fáys koordinátora.

A versenyen, illetve a témahét egészén a résztvevő tanulók digitális, természettudományos, logikai kompetenciafejlesztése zajlott, projektoktatás keretében.


 

vissza...