2016.12.01. Katasztrófavédelmi bemutatón voltunk

A 11. A osztály tanulóinak eszközbemutatót és ismertető előadást tartottak a Soproni Katasztrófavédelmi Kirendeltségen.
2016. december 1-jén, csütörtökön tantermi előadáson vett részt az osztály, Hrubyné Pál Tímea osztályfőnök kíséretében. A katasztrófavédelem fontos része a tűzmegelőzés és a tűzvédelem. E témában tartották meg az oktatást a tanulóknak. Az előadást Molnár Sándor, kirendeltség-vezető tartotta.

A programot gyakorlati bemutató is színesítette, ahol a tanulók is kipróbálhatták a tűzvédelmi felszereléseket és eszközöket. A diákok felpróbálhatták a tűzoltó felszerelést is. A nagy érdeklődés folyományaként körbevezették a lelkes fiatalokat az ország legöregebb tűzoltó laktanyájában. A bemutató során a tanulók betekintést nyertek a tűzoltók mindennapjaiba.

A program célja, hogy a diákok rendelkezzenek azokkal az információkkal, amelyek egy tűzeset, veszélyhelyzet, műszaki mentés esetén fontosak. Segít felkészülni egy váratlan bekövetkező eseményre, akár egy tűzriadóban való részvételre, esetleges menekülés megszervezésére, sőt még önkéntes tűzoltó egyesületekben való munkásságra is ösztönzi a fiatalokat. A programsorozat keretében a jövőben több iskola számára biztosítják majd a tűzvédelemmel és tűzmegelőzéssel kapcsolatos tájékoztatót a tűzoltók.

Miklós Dóra 11.Avissza...