2016. 04. 11. Költészet Napja a Fáyban

Sokszínű programsorozat zajlott iskolánkban a költészet napja tiszteletére.

Április 11-én a délelőtti órákban Simon Andrea, a Petőfi Színház művésznője ajándékozta meg a diákokat egy Szabó Lőrinc-verssel.

A nagyszünetben került sor a DÖK és Gönye Réka tanárnő által szervezett játékra. Az iskolában különböző helyszínekre kiragasztott verssorokat kellett levinni az aulába. A más-más költőktől származó sorok egy paravánra kerültek – és új verssé álltak össze. Schmuck Domonkos (Szé/12/1) és Lencz Máté (13.E) megzenésített költeményeket adtak elő az érdeklődőknek.

A GYIK ugyanezen a napon a Felolvasó Maratont rendezte meg. Az idei téma Zrínyi Miklós Szigeti veszedelem című eposza volt. Iskolánkat a 10. A osztály képviselte a városi eseményen Hrubyné Pál Tímea és Szabó Miklósné tanárnők kíséretében.

A humán munkaközösség által meghirdetett hagyományos iskolai szavalóversenyre április 12-én 14 órakor került sor az iskola könyvtárában. Az idei megmérettetés nehézsége abban állt, hogy olyan költeményeket vártunk az indulóktól, amelyekben valamilyen formában szerepel a „kő” szó. A verseny győztese Balogh Viktória 11. E osztályos tanuló lett. A 2. helyen Stánicz Gábor végzett a 12. B-ből, a képzeletbeli dobogó harmadik fokára pedig Rozsonits Dávid állhatott, aki szintén a 12. B osztály diákja.

Gratulálunk a versenyzőknek!

 

Végh Boglárkavissza...