2017.04.11. Költészet napja a Fáyban

112 évvel ezelőtt, 1905. április 11-én született József Attila. Az ő születésnapja 1964 óta a magyar költészet napja. A fáys diákokat ebből az alkalomból az idén is sokszínű programsorozat várta.
 
Évek óta hagyomány, hogy a helyi Petőfi Színház művészei ellátogatnak iskolánkba, hogy egy költeménnyel ajándékozzák meg a diákokat. Az idei tanévben Sárdy Zoltán színművész kopogtatott be iskolánk tantermeibe.
 
A GYIK-ban ezen a napon zajlott a 7. felolvasó maraton. A rendezvényen a SZÉ/12/2.D osztály képviselte iskolánkat Gönye Réka tanárnő vezetésével. A fáysok nemcsak résztvevő közönségként voltak jelen, hanem felolvasóként is közreműködtek.
 
A költészet napjához kapcsolódóan április 10. és 12. között Schmuck Domonkos és Kiss Dániel több osztályban rendhagyó irodalomórát tartott. A klasszikus szerzők műveinek felidézésén túl kortárs alkotók verseit is megszólaltatták, és elhangzott Schmuck Domonkos néhány saját szerzeménye is.
 
Hagyományos szavalóversenyünket április 11-én tartottuk. Az idei tanévben az Arany-bicentenáriumhoz kapcsolódva Arany János életművéből választottak a versenyzők egy-egy verset, amelyet előadtak a közönségnek és a zsűrinek. A verseny végeredménye a következőképpen alakult. A 3. helyezett Barabás Anna Sára (11.E) lett a Mindvégig című verssel. A 2. helyen Mészáros Fanni (9.B) végzett, ő az Elégia című költeményt szavalta. Az idei szavalóverseny győztese Balogh Viktória (12.E), aki a Zöld lepke című verset adta elő.
Gratulálunk nekik, és minden indulónak köszönjük a szép előadást!

Képek az eseményről

vissza...