2012. 04. 12. Felolvasó maraton és Költészet napja

Április 12. mozgalmas nap volt a Fáy életében. Délelőtt 11.00 és 11.30 között a Felolvasó maratonon vettek részt diákjaink a GYIK-ban. A 12 órás eseményen a soproni iskolák tanulói adtak elő verseket, novella- illetve regényrészleteket. A 11 fős fáys csoportot Egész Tamás Tanár Úr készítette fel és kísérte el a felolvasásra.

2 órától a költészet napja alkalmából szavalóverseny kezdődött az iskolában. 12 tanuló indult a megmérettetésen a legkülönbözőbb költeményekkel. Az idei versenyen modern, XX-XXI. századi alkotásokkal kellett nevezniük az indulóknak. 3 tagú zsűri bírálta az előadásokat. A zsűri tagjai Farkas Anikó és Hanzséros Ágnes, a zsűri elnöke pedig Orbán Júlia volt. Szoros küzdelemben a 11. E osztály tanulói taroltak a versenyen. Az 1. helyezett Bősze Dóra lett, a 2. Lőcse Norbert, a 3. helyezést pedig Varga Melitta érte el.

A szavalóverseny előtt néhány héttel versíró pályázatot is hirdettünk. Ennek eredményei szintén április 12-én váltak nyilvánossá. A 17 indulóból az 1. helyezést Lankovits Bernadett (13. D) érte el Analízis című költeményével. A 2. helyen Tremmel Jenifer (10. B) végzett, az ő alkotásának a címe: Halott napsugár. A 3. helyezett Árpási Tamara (10. A), A bál gyöngye című verssel.

Gratulálunk minden díjazottnak!


A felolvasó maratonon készült képek itt tekinthetők meg.

A Költészet napi versenyen készült képek itt tekinthetők meg.

Az eseményen készült videófelvételek:


vissza...