2017.04. 8. „Nagy-Magyarország végnapjai” – országos döntő

2017. április 8-án rendezték meg Budapesten a „Nagy-Magyarország végnapjai” elnevezésű középiskolás történelemverseny döntőjét. Iskolánkat a 11.A osztály csapata képviselte, név szerint: Csiszár Dóra, Csiszár Panna, Polyák Péter, Sárközi Réka.

A döntő előtt 3 előzetes feladatsort kellett megoldanunk, a feladatok között volt blogírás, totó és levélírás is. A döntő anyaga már inkább a lexikális tudásra épült, habár az előzetes feladatokból szerzett ismereteinket is használnunk kellett. A feladatok változatosak és kreatívak voltak. Az összeszokott csapatmunkának és a sok felkészülésnek köszönhetően végül a dobogó 3. fokára állhattunk fel.

A csapat nevében utólag is szeretném megköszönni Somogyi Miklós tanár úrnak a blogolásban való segítséget, Szabó Miklósné tanárnő és Végh Boglárka tanárnő segítségét a felkészülés során, és végül Hrubyné Pál Tímea tanárnőnek a szurkolást, a rengeteg biztatást és támogatást.


Végül szeretnék pár személyes élményt leírni a versenyekkel kapcsolatban. A tanév folyamán magam is rengeteg vetélkedőn vettem részt, ezek során a következőket tanultam. Mindegy, hogy milyen versenyen veszel részt – lehet az egy OKTV, egy Kenguru, vagy akár egy történelemverseny –, mindig lesznek olyan emberek, akiknek csak az számít, hogy a dobogó hányadik fokára állsz végül, és sokan elképzelni sem tudják, mennyi munka van mögötte.

Szerintem a versenyek során a tapasztalatszerzés és a közös élmények a legfontosabbak, ezek maradnak meg számunkra örök emléknek.

Mindenkit szeretnék biztatni arra, hogy minél több versenyen vegyen részt, mert így rengeteg új élményben lehet része!


Csiszár Dóra


vissza...