2016.03.10. A Nemzetiben voltunk

A Nemzeti Színház által meghirdetett négyfős irodalmi csapatverseny teremtette meg a lehetőséget, hogy 2016. március 10-én részt vegyünk Vörösmarty Mihály Csongor és Tünde című színjátékának a főpróbáján Budapesten.

Csütörtökön délután 2 órakor indultunk egy mikrobusszal Szabó Miklósné tanárnő kíséretében Budapestre.  Az úton végig vidám és izgatott volt a hangulat. Fél ötre megérkeztünk a Nemzeti Színházhoz. Mivel az előadás csak 6 órakor kezdődött, így előtte volt időnk megcsodálni a színház környékét és a Duna-partot. Gyönyörű látványt biztosított az épület szépsége, nem beszélve az előtte lévő parkról, ahol számos magyar művész, író és költő szobrát tekintettük meg. Szép napsütéses, tavaszias időnk volt, amely még szebbé varázsolta a tájat. A séta közben nagyon sok fotót készítettünk, amelyek maradandó emléket biztosítanak számunkra. Már csak egy dolog nem maradhatott volna el, a kávézás.

Ezután újult erővel indultunk a színház kapui elé, ahol már több iskola diákjai várakoztak. A Nemzeti Színházba belépve kedves szavakkal üdvözöltek bennünket. Belülről az épület nagysága, valamint eleganciája megdöbbentő élményt nyújtott számunkra. A sok apró részlet varázslatossá tette az épületet. A sok nézelődés után a verseny főszervezője köszöntött minden jelenlévő versenyzőt, elmondta a darabbal kapcsolatos fontosabb információkat, majd elfoglaltuk a helyünket a teremben, és nagy izgalommal vártuk Vidnyánszky Attila rendezésében a Csongor és Tünde főpróbáját. Elsötétült minden, felment a függöny, és kezdetét vette az előadás. Csongor szerepét Fehér Tibor, Tünde szerepét Ács Eszter alakította kiválóan. Színvonalas, tanulságos és elgondolkodtató történetnek lehettünk megfigyelői. A díszlet- és jelmezötletek kreatívak és figyelemfelkeltőek voltak, és hozzájárultak a színjáték magas színvonalához. Két felvonásból állt a darab, közé egy 15 perces szünet ékelődött, amikor lehetőségünk nyílt jobban felfedezni a színház csodás belsejét. Több mint háromórás volt a mű, így fél 10-kor indultunk el hazafelé, egy kis esti kellemes budapesti séta után. Sok szép élménnyel és emlékkel távoztunk a Nemzeti Színházból. Bár későn értünk haza, de a fenomenális élmény mindent felülmúlt. Mindenki számára tudjuk ajánlani a Csongor és Tünde előadást a Nemzeti Színházban, ebben a kiváló szereposztásban.

Hatalmas öröm volt számunkra, hogy részt vehettünk a főpróbán. Külön köszönetünket fejezzük ki a kísérő tanárunknak, Szabó Miklósné Tanárnőnek, és természetesen Herczeg Lászlóné Igazgatónőnek, hogy lehetővé tették az utazásunkat Budapestre!


A 10/A osztály tanulói: Csiszár Panna, Csiszár Dóra, Miklós Dóra, Sárközi Réka

Képek itt tekinthetők meg.vissza...