140 fáys diák Budapesten

Fáy András születésének 225. évfordulójára az OTP Fáy András Alapítvány által szervezett egész napos programsorozattal egybekötött díjkiosztó gálán vehettünk részt.

Reggel 8 órakor, kísérőtanárainkkal együtt 3 autóbusszal indultunk Budapestre. A péntek reggeli fáradt hangulathoz képest mindenki jól érezte magát a hosszú úton is. Egymást szórakoztatva próbáltuk elütni az időt, továbbá a jó hangulatot fokozta, hogy a Nap is kisütött.

Kora délutáni órákban érkeztünk meg a Budai várhoz, ahol már rengeteg fiatal gyűlt össze különböző iskolákból. Első ízben az ünnepség alkalmából megtekinthettük a Magyar Nemzeti Galéria gyűjteményének szebbnél szebb darabjait, valamint Munkácsy Mihály: Krisztus-trilógiáját, és a Szárnyasoltár kiállítást is.

15 órakor kezdetét vette a gálaműsor. A Rácz Aladár Zeneiskola kellemes jazz előadásával hangolódhattunk rá a programokra, majd egy kisfilmet tekinthettünk meg iskolánk névadójáról. Ezt követően ünnepi beszédet mondott Wolf László és az alkotói pályázat győzteseit díjazták egy-egy csoportkép kíséretében. Különböző kategóriákban készültek pályamunkák. A történetírástól kezdve, a zeneszerzésen át egészen a ruhatervezésig. Például a rendezvény hostessei egy pályázó tervei alapján készült pólót viseltek. A díjkiosztó után könnyedebb műsorszám következett. Kovács András Péter humorista fergeteges poénjai fokozták a hangulatot. A sok program között a néptánc szerelmesei is megtalálhatták a kedvükre valót a Kenderke táncegyüttes hosszabb bemutatója erejéig. Aztán kisebb stílusváltás következett. Először Varga Viktor, akinek a "Lehet zöld az ég ..." című száma hatalmas sikert aratott, majd Tóth Gabi lépett színpadra. Végül az este zárásaként Kowalsky meg a Vega koncertjét élvezhettük. A műsor után autogramosztás volt, a lelkesebbek pedig egy közös képet is készíthettek kedvencükkel. Majd este 8 után kissé fáradtan, de elégedetten indultunk haza.

Ez a kirándulás remek lehetőség volt arra, hogy új élményekkel gazdagodjunk, illetve más diákokkal ismerkedjünk meg az ország különböző pontjairól. Köszönjük az OTP Fáy András Alapítványnak!

Sopron, 2011. június 8.

Németh Zsanett
12. E osztályos tanuló

vissza...