2019. 03. 06. Pénzügyi projektnap a Fáyban

Az előző két év programsorozatainak sikerére tekintettel ismét ingyenes pénzügyi projektnapokat szervezett 16-18 éves diákok számára a Pénziránytű Alapítvány és a Diákhitel Központ Zrt. Több mint húsz iskola jelentkezett a felhívásra, közülük került kiválasztásra az a nyolc intézmény, amelyek - országszerte - helyszínt biztosíthattak a programnak.

A rendezvény két interaktív tanórával indul, amelynek témája a pénzügyi tervezés 16-18 évesen. Ezeket a tréningeket a helyszínt adó intézmény - előzetesen az Alapítvány által felkészített - szaktanárai vezették.

A program második részében a Blahalouisana együttes két tagjával, Schoblocher Barabarával és Jancsó Gáborral, Kövér Kristóf kínai harcművésszel, iskolánk volt diákjával, Dr. Pirger Tamással és jelenlegi diákjával, Tauber Tassal zajlott interaktív pódiumbeszélgetés, melyet Garami Gábor műsorvezető moderált. 
A projektnapot online pénzügyi kvíz show zárta, melyen a diákok minden kérdésre jó választ adtak, s így az elnyerhető maximumot, 300 ezer forint összegű, a pénzügyi nevelésre fordítható támogatást nyerhetnek középiskolájuk alapítványának.

A rendezvényhez kapcsolódó örömteli hír, hogy a program fő iskolai szervezője, Grubits Márta szakképzési igazgatóhelyettes kapta az Alapítvány által alapított Pénziránytű Tanári Díj – a pénzügyi nevelés elkötelezett támogatásáért díjat.A Soproni Téma híradása az eseményről

vissza...