2017.03. 6-10. Pénz7 a Fáyban

Iskolánk 2009-ben lett tagja a Pénziránytű Alapítvány iskolahálózatának, Grubits Márta szakképzési munkaközösség-vezető irányításával. A magas szintű elismerést az oktató-nevelő munkánkba integrált  gazdasági nevelésért és a pénzügyi kultúra terjesztéséért érdemeltük ki.

A Pénz7 iskolai eseménysorozata 2015-ben indult el, amelyhez iskolánk is csatlakozott. A Pénz7 missziója, hogy felhívja a figyelmet a pénzügyi tudatosságra a pénzügyi kultúra fejlesztésének fontosságára.

2017-től az Emberi Erőforrások Minisztériuma a Pénzügyi tudatosság és gazdálkodás hetét a tanév hivatalos rendjébe is beillesztette. Ebben a tanévben a szakmai hét témája a Bankoljunk okosan!, azaz a korszerű pénzkezelés volt. A Pénz7-en a Fáyban a középiskolás diákoknak pénztörténeti vetélkedőt szervezett Ujvári Szilvia az idegen nyelvi munkaközösség vezetője és Tóth Lajos gyakorlatioktatás-vezető. Szintén fáys tanulóknak, Grubits Márta szakmai munkaközösség vezető szervezésében, a korszerű bankolásról Bencsik Győző az OTP Bank soproni fiókjának vezetője, Dr. Szóka Károly a Soproni Egyetem docense és Hruby József a CIB Bank soproni fiókjának igazgatója előadásokat, foglalkozásokat tartott.

A Gárdonyi Géza Általános Iskola is csatlakozott a Pénzügyi Tudatosság hetének programjához, amelynek keretében a felső tagozatos diákok szakmai előadásokra és foglalkozásokra érkeztek a Fáyba. A Fáy szakmai munkaközösségének vezetője Grubits Márta irányításával Hrubyné Pál Tímea osztályfőnöki munkaközösség vezető minden évfolyamnak előadást tartott a bankolás alapjairól, majd Borosné Grubits Anett, Hajnal Eszter, Grubits Márta, Kládlerné Kertész Katalin, Szabóné Horváth Márta, Szőke Hajnalka szakmai tanárok osztályonként interaktív foglalkozásokra invitálta a gárdonyis felsősőket.

Videó az eseményről

Képek az eseményről:

vissza...