2015. 11. 12. Gyárlátogatáson voltunk

A lövői Roto Elzett vállalkozás üzemét látogatták meg a 13.E tanulói Novák Attila tanár úrral.

A látogatás során a számviteli munkafolyamatokat, a a munkaügyek terén a jelentkezésekkel kapcsolatos elvárásokat ismerhettük meg.
A gyártási folyamatok ismertetése közben a logisztikai feladatok, elvárások, módszerek kiválasztásával, alkalmazásával és a tapasztalatok megosztásával ismerkedhettünk.

Érkezésünk után egy tágas tárgyalóba kísértek itt fogadott minket Czingráber József  termelési igazgató, illetve Pálné Őri Mária pénzügyi és számviteli vezető. Felvezetésként a cég adatai és működési elveit hallgattuk. Majd a pénzügyi és számviteli folyamatokról és különböző könyvelési módszerekről hallottunk tájékoztatást, ez nagyon hasznos volt nekünk, hiszen ez a terület sokunkat érdekel. Szó esett a felvételiről, hogy mire figyeljünk oda és, hogy milyen képesség kell ahhoz, hogy akár a pénzügyi részlegen dolgozhassunk.

Az előadónk logisztikai témákról is beszélt egy prezentáció keretein belül, például a LEAN-alapelvről és a RPS-rendszerről
A bemutató után körbementünk a gyáron, sok helyen megálltunk és elmagyarázta igazgató úr, hogy mi is történik ilyenkor az alapanyaggal, éppen melyik folyamatot látjuk, a gyár nagyon tiszta és rendezett volt. A raktárokat is megnéztük, a leendő logisztikusok kedvéért, egy munkás elmagyarázta nekünk, hogyan tárolják a kész és félkész termékeket, milyen raktározási módokat használnak.

Véleményem szerint az egész osztálynak nagyon hasznos volt ez a látogatás, hiszen az amit elméletben megtanulunk azt gyakorlatban is láttunk. Mindenki nagyon jól érezte magát, sok hasznos információval tértünk haza.

Wild Anett, 13.E

Képek - Novák Attila

vissza...