2013. nyara Nyári tábor az OTP Fáy Alapítvány szervezésében

Az OTP Fáy András Alapítvány öt napos tábort hirdetett, amire iskolánkból 12-en jelentkeztünk. A nyaralás július 29-től augusztus 2-ig szólt.

Hétfőn az iskola előtt gyülekeztünk és Szász Lajos tanár úrral együtt vártuk, hogy megjöjjön értünk a busz. Pár órás út várt ránk, hogy leérjünk a Balaton déli partján fekvő Balatonfenyvesre. A három iskola közül mi értünk oda először. Kellemes fogadtatásban részesítettek minket a trénerek. Körbevezettek minket a szálláson és elfoglalhattuk szobáinkat. Nem sokkal később a többi iskola diákjai is megérkeztek, ebédeltünk, de mielőtt a Balaton hűs vizében lazíthattunk volna vízi mentő oktatásban részesültünk, hogy elkerüljük a bajt. Minden nap tréningeken vettünk részt, amik a gazdasági- és pénzügyekről szóltak. Két csoportra bontottak minket a könnyebb oktatás miatt, bár ezek az órák játékosan és szórakoztatóan teltek el. Az első este ismerkedéssel, játékokkal és sok nevetéssel zajlott.

A második napon mindenki gyűrötten és fáradtan ébredt; reggelihez készülődtünk. Ezután négy órás tréningünk volt, ahol a fáradtság kiült az arcokra, de felráztak minket a jobbnál jobb gyakorlatokkal. Az éjszakai vihar miatt másodfokú riasztást adtak ki a Balaton partjára, így az aznapi fürdőzés elmaradt, bár a bátrabbak bemerészkedtek szigorú felügyelet mellett a vízbe. A vacsora után ügyességi csapatverseny zajlott a hotel udvarán, pl. kosárra dobás, akadályverseny és „mocsárjárás”.

Szerdán reggel ismertették az aznapi programot, ami egy hajókázásból állt. Ebéd után busszal mentünk át Siófokra, onnan pedig egy órás út volt Balatonfüredig. Táborvezetőnk, Feri azt mondta, hogy az egyik nagyobb TV csatorna esti műsorában fogunk szerepelni, amihez Füreden készítenek velünk anyagot. Sajnos a kamera nem talált meg minket, de mire visszaértünk Siófokra már ott voltak. Integettünk és mosolyogtunk a kamerába, miközben felszálltunk a buszra. Este folytatódott a tegnapi verseny, aminek a végén minden csapat kapott egy-egy tortát.

Csütörtökön a délelőtti tréning után ismét a Balaton hűs vizéé és a napozásé volt a főszerep. Ez volt az utolsó esténk itt, amire a trénerek tábortüzet szerveztek a parton. Volt szalonnasütés és rengeteg nevetés a csillagok alatt. Az éjszakába nyúlt a program, de ezt senki sem bánta.

Az utolsó napunkon mindenki szeme alatt hatalmas táskák voltak, de ez már nem számított. Délelőtt karrier tanácsadáson vettünk részt, ami segítséget nyújt abban, hogy mik legyünk, ha felnövünk. Ebéd után megérkezett mindenkiért a busz, elbúcsúztunk egymástól és a helytől is.

Mindenki nagyon jól érezte magát és sajnálta, hogy ez az öt nap ilyen hamar elment… maradtunk volna még tovább. Rengeteg élménnyel és tudással gazdagodva tértünk haza.

 Sopron, 2013. szeptember 2.

 Császár Dorina

Iskolánk részvevői

Osztály

Császár Dorina

12. A

Ragats Anna

12. A

Nagy Eszter

12. B

Németh Andrea

12. B

Szalay Dóra

12. B

Varga Hajnalka

12. B

Csákány Martin

13. E

Finta Alexandra

13. E

Finta Patrik

13. E

Kontor Anett

13. E

Molnár Bencze

13. E

Orbán Krisztián

13. E

További információ itt olvasható a táborról.

vissza...