Egészséghét az iskolában

 

 

  Május 10 és 14 között az iskola falai között minden nap új dolgot próbálhattak ki a 11. A, a 11. B és a 12. E osztályok diákjai a Támop 3.1.4 pályázata keretében megvalósított témahéten. Tovább….

 

  A hétfői nap a Mindenki mozog címet viselte, két meghívott sportolóval találkozhattak a résztvevők. Honti Kata hívta rendhagyó testnevelés órára őket, dr. Horváth Patrícia pedig mesélt az olimpiai élményeiről, előadását saját képeivel kísérte.

 Kedden az Élesztő elnevezésű napon Balikóné Németh Márta a tanítványaival a házi betegápolás fortélyaiba vezette be a hallgatóságot, Füster Emese tanárnő pedig mézből és csipkebogyóból természetes antibiotikumot készített, amit sokan szívesen megkóstoltak.

  A szerda  Kamratanoda címmel egybehangzóan az egészséges ételekről szólt, ezt az   Abrakoló egészséges gyorsbüfé munkatársa prezentálta és a végén pedig ételkóstolóval zárta.

Másodikként a női szerepek témakörében lehetett szituációs játékot játszani a Pihenőrévben.

 Csütörtökön a papírmerítésé volt a délelőtt Kukamix címmel, emellett a hét gazdaasszonya, Gönye Réka tanárnő beszélt a zöld háztartásról és festett teával vásznat.

  A zárónapon, pénteken az iskola védőnőjével Rizikó nevű társasjátékot játszottak a káros szenvedélyek körül, mellette Szabóné Horváth Márta stresszoldó szobát működtetett.

 A diákok érdeklődéssel fogadták a programokat, a visszajelzések egyértelműen pozitívak voltak.


 

A témahét megszervezésének rövid összefoglalója

 

Szakaszok

Időtartam

Tevékenységek, feladatok

1. szakasz

2010. január 11 – február 5.

Tervezés, a projekt indítása. Alapelvek és célok meghatározása

2. szakasz

2010.február 8 – február 26.

A partnerek azonosítása, előkészítés

3. szakasz

2010. február 28 – május 7.

Szervezési feladatok meghatározása, intézkedési terv készítése, a feladatok kiosztása, egyeztetése a külső előadókkal, segítőkkel

4. szakasz

2010. május 10 – 14.

Lebonyolítás

5. szakasz

2010. május 14 – május 21.

Önértékelés, visszajelzések, kiállítás

Befejezés

2010. május 24 – június 15.

A teljes projekt értékelése

 

Íme a képek, amelyek a jó hangulatot és a komoly munkát igazolják: