Felnőttoktatás
Ingyenes, egy- és kétéves felnőttoktatási ajánlatunk a Fáyban

2019. januártól felnőttoktatási formában elindított képzéseink:
Jelentkezési lap a fáys képzésre

A hatályos jogszabályok szerint minden magyar állampolgár számára két szakképesítés (résszakképesítés és szakképesítés-ráépülés nem számít bele) ingyenesen biztosított.
A felnőttoktatás a Fáyban levelező és esti munkarendben történik. A levelező oktatás heti két délután zajlik, az esti heti 3 délután.

A köznevelési törvény szerint: "Az esti oktatás munkarendje szerint folyó oktatás esetében a tanórák számának a kerettantervben a nappali rendszerű oktatás munkarendje szerinti kötelező tanórai foglalkozások legalább ötven százalékát, levelező oktatás esetében legalább tíz százalékát el kell érnie."

Információ kérhető telefonon: 06-99/510-092
A jelentkezési lapot a Fáyba kell eljuttatni e-mailen (fay@sopron.hu)  vagy postai úton (9400 Sopron, Teleki Pál út 26.).


A képzések idejére tanulói jogviszony jön létre, a családok támogatásáról szóló 1998. évi LXXXIV. törvény alapján jár a képzésben részt vevő után családi pótlék és igénybe vehető családi adókedvezmény, annak a tanévnek az utolsó napjáig (első tanév esetén augusztus 31., második egyben utolsó tanév esetén június 30.), amelyben a képzésre járó a 20. életévét betölti.
A levelező illetve esti munkarendű felnőttoktatás egészségügyi szolgáltatásra nem jogosít, vagyis a TB-t (egészségügyi szolgáltatási járulékot) a tanulónak (vagy munkaadójának) fizetnie kell.

A Soproni Szakképzési Centrum teljes felnőttoktatási kínálata a Szakképzési Centrum honlapján